_productieplanning


ESD Systeemwanden heeft de productieplanning gekoppeld aan het bestaande ERP systeem. Dit wil zeggen dat alle verkooporders direct na verwerking gekoppeld worden aan een complete planning, welke de order vanaf de werkvoorbereiding tot aan het ‘uitlevermoment’ zal begeleiden.

Door alle lopende orders in een totaaloverzicht inzichtelijk te krijgen kan eenvoudig geschoven worden met capaciteit en aandacht. Hierdoor is het mogelijk om vroegtijdig in te spelen op pieken en dalen wat, naast een toename van rust en focus in de fabriek, zorgt voor kortere doorlooptijden in het productieproces.

Middels een gedigitaliseerde versie van het zogenoemde QRM principe zorgt het planprogramma ervoor dat een juist startmoment op de werkvloer bepaald kan worden, waarbij een kleine marge is ingebouwd is om onvoorziene gebeurtenissen op te vangen. In de praktijk zal dit ervoor zorgen dat productieorders een dag voor uitlevering gereed staan voor controle, wat de kwaliteit van zowel het product als de uitlevering ten goede zal komen.

ESD Systeemwanden heeft geïnvesteerd in het optimaliseren van het totale proces, waarbij flexibiliteit en korte levertijden de belangrijkste speerpunten zijn geweest.

Impressie